tisdag 11 december 2012

Semper Glutenfria Lussekatter, recept

Semper Glutenfria Lussekatter recept


LUSSEKATTER
1 pkt saffran (0,5 g)
1 dl russin
1 ½ dl vatten, 37 grader
100 g smör eller margarin
1 dl socker
1 pkt jäst (50 g)
1 ägg
1 pkt Semper Mix (spara 1 dl till utbakningen)
1 ägg till pensling

Garnering:
russin
pärlsocker

Blanda ingredienserna i den ordning som de står ovan. Baka ut till lussekatter, kransar eller längder. Pensla med ägg och strö över pärlsocker. låt jäsa på plåt med bakplåtspapper i ca 50 minuter. Grädda lussekatter i ca 10 minuter vid 225 grader, längder och kransar ca 16 minuter i 200 grader.
Dela degen i 9 lika stora delar. Rulla ut till 2 dm långa ströngar och fläta dem sedan tre och tre. Fäst ihop ändarna på flätan så att det blir en krans. Pänsla med ägg och strö över pärlsocker och/eller mandelspån. Låt jäsa på plåt med bakplåtspapper i ca 50 minuter. Grädd i ca 16 minuter vid 200 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar