torsdag 29 november 2012

Julrecept för mjölkallergiker. Knäck


Knäck, cirka 80 knäckformar 
2 dl havregrädde 2 dl socker 2 dl ljus sirap ev ½ -1 dl hackad mandel 


Läs innehållsförteckningarna om du inte är helt säker på vad ingredienserna innehåller!


Gör så här: Ställ ut knäckformar på en plåt.
Blanda alla ingredienser utom mandeln i en tjockbottnad gryta och låt koka i cirka 40 minuter tills smeten är 120-124 grader.


Om du inte har termometer kan du prova att göra kulprov. Häll några droppar i en kopp med kallt vatten. Knäcken är färdig när smeten stelnar så mycket att det går att göra en kula av den.


Rör i den hackade mandeln och häll upp smeten i formarna med hjälp av en sked.


Förvaras svalt.

(mjölkfri.com)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar