onsdag 26 juni 2013

Knö dig ner bara!

Somnade bredvid maken. 
Vaknade av att Max gosade ner sig på min ena sida. 
Vaknade av att Loa gosade ner sig på min andra sida. 
Varför känns det som att jag haft sängen full med fina killar inatt? 
*trött*

Och mitt i alltihopa när jag var som tröttast och ungarna låg och småpratade och knödde sig mot mig, så tänkte jag: 
Jag måste vara världens lyckligaste människa ♥ 

// G 

måndag 17 juni 2013

Måndag hela dan minsann!

Gomorron - gääääsp. Lite trasig natt med natt-tassande och gosa med barn. Vaknar i förtid och går upp. Kaffesugen. Max vaknar - Loa vaknar - TV, Datorer, Välling, Kaffe. Frid o fröjd.
Tills Max dator segar och han blir arg på Loa som ska titta. LÄGG AV - HÅLL TYST ELLER GÅ IN I
DITT RUM! gormade jag med en blick på klockan. Undrar om vi hinner ta en konflikt nu? Max lugnar sig. Jag pustar ut.

Vid dagis vill Loa springa ikapp och blir besviken när Max springer förbi honom. Jag ber Max sakta ner lite. Max blir sur och sniiiiiiglar sig fram. Jag struntar i honom och rejsar med Loa ;-) . Sen blir det bra stämning och alla är glada igen. Puss o kram Loa, vi ses i eftermiddag!
Puss o kram bröderna emellan. ♥

Småpratar lite med Max på väg ner till Ströms Fritids. Planerar födelsedagsmaten; Max fyller 7 på midsommarafton 21/6 :-) Potatismos o köttbullar, päronsoda och tårta. Japp, ska bli!
Väl på fritids ser jag att hans högersko är helt trasig i sidan/botten! Min älskade slitvarg ♥
 - Jaja, du har gummistövlar på Fritids, ingen fara. Väl på fritids hittar vi inte stövlarna. Inte på den avdelningen de var på i fredags heller! Knepigt...
- Du får byta strumpor då om du blir blöt. Det ordnar sig. Inte! Han använde ju extrastrumporna i fredags!
Nåja, Fritids har extra strumpor att låna ut om det behövs.

Träffar rektorn, tar en kopp kaffe med henne och pratar med henne om skolan i höst med nya lärare. Det känns bra, jag blir nyfiken på lärarna och gillar att de är ivriga att börja hos oss :-) Den ena är dessutom specialpedagog med en hel del erfarenhet. Spännande! Jag hoppas verkligen våra barn och föräldrar låter det här bli den nystarten som skolan behöver! :-)
Om vi bara tror på att det blir bra, och förmedlar det till barnen så blir det bra! Det värsta vi kan göra är att förmedla en negativ attityd till barnen och flytta dem till andra skolor. Vår byskola går inte runt med hur få elever som helst, och vi är snart på gränsen...

Väl hemma ser jag stövlarna i hallen. Ja  var det ju; han gick hem med bytesstrumpor och stövlar för att skorna o strumporna var blöta i fredags när jag hämtade! *lampa* 
Äta frukost, kolla lite på TV och sen lägga sig när ögonen började klippa.
Sov gott till klockan ringde 15:00. Jag duschade och var klar när Maken o Loa kom hem ♥
Hämta Max - åka hem - käka - Max försvinner - F o Loa kvar och jag har lite tid över; ringer frissan som råkar ha en lucka. Finemang, sätt på kaffet så kommer jag!
Fastnar i kö i Ström. KÖ!  Jisses... vi bor ju på landet ffs! Trafikljusen ur funktion och folk står snällt och väntar på att de på huvudleden stannar och släpper fram en. Och väntar väntar väntar.
 - Jo, de finns faktiskt en huvudled och en korsande väg med väjningsplikt i Ström, Lilla Edet ;-)
Efter dryga 10 minuter lyckas jag komma "förbi o fram" jag med.

Till frissan, kolla fåniga youtubeklipp över en kopp kaffe innan klippning.
 - Tack för kaffet Chahin med Salong Sax, och snygg blev jag på kuppen ;-)

Handla på Netto på väg hem. Velar omkring och letar efter Hamburgerpressen. Hittar den, billiga chokladaskar och lite annat smått o gott. (märk väl ordet "lite").
Fram till kassan och lastar upp varor för över 700 spänn. Kortterminalen fungerade inte! Vänta vänta vänta... BAJS! Men sånt händer ju, eller hur? :-) Byta till andra kassan - Packa ner varorna i vagnen - packa upp i andra kassan. Vars terminal inte heller vill slutföra köpet. Vänta vänta vänta. Stackars kassörskan säger jag bara! Jag var på mitt vanliga soliga humör och det smittade tydligen av sig för de andra kunderna började också le o skoja under tiden som vi väntade. Till slut så sa jag att jag går o hämtar kontanter. Det var skönt att få liten rask promenad och frisk luft efter att ha stått o väntat.
När jag betalat och tog emot kvittot så hade kassörskan lagt med en extra remsa med rabattklistermärken! Åh, TACK! :)

Pust - äntligen hem igen. Barnen har somnat :-(
Nåja, jag ser dem senast i morgon - troligtvis inatt.

Loa sover gott när jag kommer hem

Nu GOD natt och hejdå denna måndan :-) 
// G